Vyhľadávanie

Mechanické, optické a membránové klávesnice – ktorá je pre vás tá pravá? 

Či už používate počítač na prácu, hranie alebo kombináciu oboch, správna klávesnica môže znamenať rozdiel. Sme nadšení pre sprístupňovanie technológie všetkým s našou zostavou užívateľsky prívetivých a pohodlných klávesníc v Azio.

Dnes sa pozrieme na tri typy klávesníc — mechanické, optické a membránové. Pokračujte v čítaní, aby ste sa naučili detaily každého typu a zistili, ktorá klávesnica je pre vás tá pravá.

Optické klávesnice

Optické klávesnice využívajú svetlo, ktoré vyžaruje pod povrchom každého klávesu. Keď používateľ stlačí kláves na optickej klávesnici, známej aj ako fotooptická klávesnica, svetlo skryté pod klávesom sa zablokuje. Toto zablokovanie je zaregistrované ako stlačenie klávesu, a tak sa znaky prenášajú cez tento typ klávesnice.

Pretože optické klávesnice používajú skôr svetlá ako skutočné mechanické spínače, tento štýl klávesnice môže byť celkom jednoduchý ľahké s nízkym profilom. Ďalšou výhodou pre niektorých používateľov je skutočnosť, že optické klávesnice sú zvyčajne navrhnuté tak, aby odolávali vniknutiu tekutín, vďaka tomu je tento štýl klávesnice solídnou voľbou pre použitie v prostrediach, kde vlhkosť predstavuje riziko pre periférne zariadenia.

Membránové klávesnice

Na rozdiel od optických a mechanických klávesníc, ktoré majú jednotlivé klávesy prekrývajúce každý spínač, membránové klávesnice pozostávajú z flexibilnej, jednodielnej tlačenej silikónovej klávesnice alebo membrány. Na membráne je priamo vytlačený vzor kľúča a spodná strana tejto membrány je vytlačená špeciálnym atramentom, ktorý vedie elektrinu. Keď používateľ stlačí kláves na membránovej klávesnici, horná vrstva sa dostane do kontaktu s vodivými stopami umiestnenými pod klávesnicou pod malou vzduchovou medzerou. To umožňuje prúdenie veľmi mierneho elektrického prúdu, a to je to, čo registruje stlačenie klávesu.

Pretože membránové klávesnice sú vyrobené z flexibilných, vodeodolných materiálov, tento typ klávesnice je známy trvanlivé a celkom odolné voči vniknutiu tekutín a nečistôt. Ďalšou pozoruhodnou výhodou membránovej klávesnice je skutočnosť, že sú veľmi cenovo dostupné v porovnaní s inými štýlmi klávesnice.

Séria membránových klávesníc Azio VISION zahŕňa káblové aj bezdrôtové modely Bluetooth a používatelia si môžu vybrať medzi rôznymi farbami podsvietenia na zlepšenie kontrastu a viditeľnosti klávesnice. Populárne nízkonákladové, špecializované Klávesnica KB505U je určená pre zrakovo postihnutých používateľov, ktorí preferujú klávesnicu s extra veľké tlačové klávesy.

Preskúmajte azio membránové klávesnice

Mechanické klávesnice

Mechanické klávesnice sú kvalitné, užívateľsky prívetivé klávesnicektoré poskytujú klasický zvuk a pocit, ktorý mnohí nároční spotrebitelia uprednostňujú. Tento štýl klávesnice má pod každým klávesom samostatný mechanický spínač, takže keď je kláves stlačený, používateľ môže každé stlačenie klávesu jasne cítiť a počuť. Výsledkom je, že mnohí fanúšikovia mechanických klávesníc hovoria, že môžu píšte rýchlejšie, a s ďaleko väčšia presnosť,na mechanickej klávesnici, ako je to možné na optickej alebo membránovej klávesnici.

Pri mechanickej klávesnici je každá klávesnica spojená s pružinovým spínačom. Stlačením klávesu sa tento spínač vypne, pričom sa zaregistruje stlačenie klávesu pri vytváraní a mäkké, príjemné "cvaknutie". Sluchová a hmatová spätná väzba poskytovaná týmito mechanickými spínačmi znamená, že nie je potrebné hádať, či bol alebo nebol stlačený kláves. Hoci tento štýl klávesnice prichádza s prémiovou cenovkou, rýchlo si získava na popularite medzi náročnými používateľmi.

V Azio ponúkame široký sortiment mechanické klávesnice prémiovej kvality pre používateľov, ktorí od svojich periférnych zariadení vyžadujú len to najlepšie. Jedným z našich vyhľadávaných modelov je Bezdrôtová klávesnica Izo, dostupné v troch odvážnych farebných prevedeniach podľa vášho výberu.

Naša špička v odvetví Retro klasická bluetooth klávesnica je naša najobľúbenejšia mechanická klávesnica, ktorá kombinuje vzhľad a dojem z tradičného ručného písacieho stroja s krásnym koženým alebo dreveným povrchom, podsvietená klávesnica a duálne rozhranie Bluetooth / USB. Retro klávesnica je kompatibilná s Mac a PC a dodáva sa so sadou vymeniteľných PC kláves.

A pre maximálny užívateľský zážitok, náš Mechanická klávesnica Foqo obsahuje inovatívny multifunkčný ovládací gombík, ktorý možno naprogramovať na ľubovoľné klávesové skratky.

Vyhľadávanie